26059صهیونیسم یک حزب و تشکیلات سیاسی است که با وسایل و ابزار ظالمانه و نامشروع اهداف جابرانه و غاصبانه ای را تعقیب می کند.
صهیون کوهی است در اورشلیم که بارگاه حضرت داود و پیامبر(ع ) در آن قرار دارد و واژهء صهیونیسم از آن گرفته شده است .
قبل از جنگ جهانی اول، روزنامه نگاری به نام "تئودر هرتزل" اهل اتریش , یا مجارستان در سال 1895کتابی به نام (دولت یهود نوشت و منتشر کرد. در این کتاب پیش نهاد نمود آژانس یهود تشکیل شود تا برنامه مذاکرات و نقشه های حزب را تنظیم نماید ویک شرکت یهودی به وجود آید که احتیاجات اقتصادی نهضت را تأمین کند.
در این کتاب به محل و مرکز تشکیل دولت یهود اصلا اشاره ای نشد.
اولین کنگره حزب صهیونیسم در شهر "بال سوئیس" تشکیل گردید که در آن کنگره، فلسطین محل تشکیل دولت یهود تعیین شد.
پس از شکست دولت عثمانی و حاکمیت انگلستان بر فلسطین و لبنان و شروع جنگ جهانی اول که دامنه اش به حدود فلسطین رسیده بود. یکی از رهبران صهیونیسم به نام "هربرت سموئل" یادداشتی به اعضای کابینه انگلستان و نمایندگان عوام آن کشور تقدیم کرد و پیشنهاد کرد یک دولت یهودی تحت نظارت انگلستان درفلسطین ایجاد شود. جمعی دیگر از رهبران یهود ,و در رأس آن "دکتر وایزمن" استاد کرسی شیمی دانشگاه منچستر انگلیس که در اثر کشف ماده "اسیتون" که برای مواد منفجره ضروری بود, در جامعه و دستگاه دولتی انگلیس صاحب نفوذ بودند , با مقامات انگلیس و همچنین فرانسه و آمریکا درباره تشکیل دولت یهودی درفلسطین مذاکره کردند. بالاخره کار به جایی رسید که "بالفور" وزیر خارجه وقت انگلیس وعده تشکیل دولت یهودی را در روز دوم نوامبر 1917میلادی به صهیونیست ها داد، در نتیجه یهودی ها با حمایت کامل انگلیس و آمریکا وفرانسه دولت خود را تشکیل دادند. (1)
از نظر اعتقادی ظاهرا تفاوتی بین صهیونیسم و دیگر یهودیان نیست . هر دو مدعی پیروی از حضرت موسی کلیم (ع ) هستند. اما صهیونیسم یک قوم خودخواه نژاد پرست است و مدعی تشکیل دولت یهودیان از نیل تا فرات، به وسیله سلطه نظامی است.
تذکر :
عوامل مؤثر در تشکیل دولت صهیونیز به شرح زیر است :
1 پافشاری سردمداران یهود و صهیونیسم برای تشکیل دولت یهود در فلسطین ;
2ـ آمادگی حکومت های غرب و شرق برای نجات ملت خود از شر یهودی ها و مزاحمت های سیاسی و اقتصادی ; زیرا یهود در هر کشوری که باشد، اقتصاد آن مملکت را قبضه می کند، به همین دلیل روسیه آن ها را اخراج کرد ;
3 از همه مهم تر استکبار جهان بر آن بود که یک غده سرطانی را در قلب کشور های اسلامی قرار دهد تا دولت های عرب و مسلمان نتوانند به وحدت برسند و دوباره تجربه امپراتوری عثمانی تکرار نشود و جامعه گرفتاراسرائیل شوند .
1 - ر.ک: هاشمی رفسنجانی، سرگذشت فلسطین، یا کارنامه استعمار، ص 112 - 107 ، داریوش آشوری، دانشنامه سیاسی، ص 226.